Nieuws

Nieuwsberichten

08/08/2023 - Vakantieplanner 2024

Zoals steeds, dienen we in de maand september onze eerste vakantieplanning voor volgend jaar op te maken. De vakantienota kan je terugvinden op HR intranet. Naast uitleg over het aantal vakantiedagen en de toekenningsvoorwaarden vind je daarin ook alle rechten en plichten terug in verband met het opnemen van vakantiedagen.

Om je alvast wat te helpen bij het plannen van jouw vakantie voor volgend jaar kan je hier onze traditionele vakantieplanner downloaden. Je vindt er alle feestdagen en bankholidays op terug, alsook de schoolvakantieperiodes.

Elektronische versie:

Met deze elektronische versie kan je eenvoudig jouw geplande vakantiedagen aanduiden (‘V’ intikken op de juiste dag of ‘VM’, resp. ‘NM’) en zo automatisch jouw saldo bijhouden. Het enige dat je hiervoor moet doen is bovenaan rechts jouw totaal aantal vakantiedagen voor 2023 invullen (let wel: definitieve saldo zal door HR pas begin in januari worden meegegeven).
Heb je liever een papieren exemplaar, gebruik dan de PDF versie. Op deze versie staan zowel de schoolvakanties in Vlaanderen als die in Wallonië ingekleurd.


Types vakantiedagen en volgorde van opnemen:

Naast de wettelijke vakantiedagen, ADV-dagen en bovenwettelijke vakantiedagen is het ook mogelijk om tot maximum 10 extra vakantiedagen ‘te kopen’ via het Flexible Reward Plan.
Iedereen neemt automatisch eerst zijn wettelijke vakantiedagen op, daarna de ADV-dagen, vervolgens de bovenwettelijke vakantiedagen en tenslotte de eventuele extra dagen die via het plan werden bijgekocht. Voor de collega’s van ex-Record wordt ook nog de rubriek ‘Integration Days’ toegevoegd.


De planning van de vakantiedagen:

  • In september 2023 moet je de vakantiedagen plannen voor de periode van januari tot en met mei (in samenspraak met de andere medewerkers van je kantoorgroep/afdeling/team).
  • In januari 2024 moet je dan de vakantiedagen plannen voor de periode van juni tot en met december (in samenspraak met de andere medewerkers van je kantoorgroep/afdeling/team).

Belangrijk!! Behoudens enkele uitzonderingen zijn er in principe geen vakantieoverdrachten mogelijk. Zorg dus dat je het huidige saldo hebt opgenomen tegen eind december!

05/07/2023 - Sectorakkoord in de bankensector (PC310)

Elke 2 jaar wordt er door werkgevers en vakbonden onderhandeld over de loon- en arbeidsvoorwaarden die gelden voor de ganse banksector.

De voornaamste topics op een rijtje:

  • Koopkrachtpremie te bespreken in de bedrijven.
  • De 5 opleidingsdagen worden een individueel recht
  • Verlenging van het akkoord voor TK Landingsbanen vanaf 55 jaar!


Wil je er graag meer over weten, lees dan de communicatie van de sector of neem contact op met één van onze ACV Puls afgevaardigden.

29/06/2023 - #tijdvoortijd - podcast aflevering 4 met Joris Hessels

ACV Puls legt dit jaar een belangrijke focus op tijd. Naast het organiseren van Puls Café's en webinars, lanceerden we ondertussen al de 4e aflevering in onze podcastreeks rond tijd!

Ditmaal zaten we rond de tafel met Joris Hessels, bekend als acteur en TV-maker ('De Weekenden', 'Radio Gaga' & 'Gentbrugge').


Zorgt zijn ADHD voor de nodige energie om alle bordjes in de lucht te houden? We vragen het aan Joris Hessels!

Volg de hele reeks via SPOTIFY (Smartphone) of SOUNDCLOUD

01/06/2023 - #tijdvoortijd - lancering podcast reeks

ACV Puls legt dit jaar een belangrijke focus op tijd. Naast het organiseren van Puls Café's en webinars, lanceren we nu ook een podcast!

In die podscast komt de volgende maanden een hele reeks boeiende praatgasten aan het woord over hoe zij met hun tijd omgaan. We trappen de bal af met Wannes Cappelle, bekend als zanger van Het Zesde Metaal, maar ook van zijn acteerprestaties en scenario's in reeksen als Bevergem en Grond.

De komende maanden zullen nog meer bekende en minder bekende sprekers hun zegje doen over tijd.

Neem zeker even de tijd om de luisteren naar het boeiende gesprek met Wannes Cappelle!

Volg de hele reeks via SPOTIFY (Smartphone) of SOUNDCLOUD

07/03/2023 - INTERNATIONALE VROUWENDAG

Op 8 maart komen mensenin tal van steden opnieuw op straat om meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te eisen. Ook ACV Puls doet mee. Want ondanks alle vooruitgang gaapt er nog altijd een kloof. Meer zelfs, recente wetgeving bedreigt nog meer dan vroeger de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over de vier eisen? Check het hier!


10/02/2023 - JAARRESULTATEN & WINSTPARTICIPATIE

Vorige week werden de resultaten voor ING België bekend gemaakt, deze werden door de werkgever al toegelicht via mail en persberichten. ACV Puls wil daarbij de link leggen met onze ‘winstparticipatie’. De som van deze premie (uitbetaling in april) is namelijk vooral afhankelijk van de winst die we in België maken.

Het is nog te vroeg om de definitieve bedragen mee te geven (indexering van de basisbedragen), maar in de nieuwsbrief van ACV Puls herhalen we de basisprincipes die de samenstelling van de premie bepalen. We geven ook een eerste beeld van de resultaten die voor 2022 werden behaald op de verschillende componenten.

Krijg je onze mails nog niet?Neem dan gerust contact op met de vraag om jou toe toe voegen aan onze distributielijst (GDPR-regels).


09/01/2023 - TIJD VOOR TIJD

De tijd gaat snel. Alweer een nieuw jaar en nieuwe wensen. We hebben allemaal onze goede voornemens, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Namens ACV Puls wensen we alle collega’s privé een gelukkig en gezond jaar toe. Op professioneel vlak wensen we iedereen veel succes, maar ook rust en tijd!


ACV Puls blijft streven en vechten om de job en de werkomgeving aangenamer en zekerder te maken.

Met ACV Puls zullen we ook in 2023 altijd klaar staan om je te informeren, te ondersteunen en te verdedigen wanneer nodig. Het komende jaar willen we ook werk maken van #tijdvoortijd, waarbij we oplossingen zoeken om werk en privé beter in balans te houden. En jij kan ons daarbij helpen!
Waar heb jij nog tijd voor en welke oplossingen zie jij om werk en privé beter te combineren? Welke suggesties heb jij en waar moeten wij mee aan de slag. Klik door naar onze webpagina en laat het ons weten door onze korte enquête rond TIJD in te vullen.